Barcelona

Context of Barcelona

Barcelona iku sawijining kutha ing Spanyol lan minangka kutha krajan wewengkon otonom Katalonia utawa Catalunya. Diyasa taun 230 SM, kutha iki dadi gladri arsitèktur lan dekorasi gaya modhèrnis lan Art Nouveau (seni gagrag anyar). Kuil-kuil lan wangunan karya arsitèk Antonio Gaudi, gréja abad pertengahan, sisa témbok Romawi lan plaza sarta panggonan wong-wong mlaku-mlaku. Kutha iki disebut "Parisé Spanyol" déning Hans Christian Andersen amarga kaéndahan lan akèh tinggalan budaya. Barcelona ngéntukaké kajayaané liwat status otonomi sarta ditampané budaya Katalonia sajeroning karajan Spanyol. Cacahing sing ndunungi wewengkon pusat kutha yaiku 1.583.000 jiwa (2003). Bebarengan karo wewengkon ing saubengé, sing ndunungi gunggung 4.042.000 jiwa (2000). Padunung ing wewengkon metropolitan (kutha lan kutha-kutha satelit) yaiku 4.667.000 (2003). Jembar wewengkoné yaiku 100,4 km² kanthi kapadhetan 15.764/km² (2001).

Barcelona iku sawijining kutha ing Spanyol lan minangka kutha krajan wewengkon otonom Katalonia utawa Catalunya. Diyasa taun 230 SM, kutha iki dadi gladri arsitèktur lan dekorasi gaya modhèrnis lan Art Nouveau (seni gagrag anyar). Kuil-kuil lan wangunan karya arsitèk Antonio Gaudi, gréja abad pertengahan, sisa témbok Romawi lan plaza sarta panggonan wong-wong mlaku-mlaku. Kutha iki disebut "Parisé Spanyol" déning Hans Christian Andersen amarga kaéndahan lan akèh tinggalan budaya. Barcelona ngéntukaké kajayaané liwat status otonomi sarta ditampané budaya Katalonia sajeroning karajan Spanyol. Cacahing sing ndunungi wewengkon pusat kutha yaiku 1.583.000 jiwa (2003). Bebarengan karo wewengkon ing saubengé, sing ndunungi gunggung 4.042.000 jiwa (2000). Padunung ing wewengkon metropolitan (kutha lan kutha-kutha satelit) yaiku 4.667.000 (2003). Jembar wewengkoné yaiku 100,4 km² kanthi kapadhetan 15.764/km² (2001).

Map