Aragonese language

Aragon (; Aragon [aɾaɣoˈnes] ing basa Aragon) iku basa Roman sing dituturaké déning watara 12.000 wong kaya Somontano saka Barbastro, Jacetania, Galicia Atas, Sobrarbe, lan Ribagorza/Ribagorça. Iki minangka siji-sijine basa modhèrn sing isih urip saka abad pertengahan Navarro-Aragonese kanthi wujud sing béda karo basa Spanyol.

Sacara historis, wong nyebut basa kasebut minangka fabel ("wicara" utawa "wicara"). Wong Aragon asli biasane nyebut jeneng dialek lokal kayata cheso (saka Lembah Hecho) utawa patués (saka Lembah Benasque).

Destinations