هرم نفر ف رع

( Pyramid of Neferefre )

La piràmide de Neferefre, també coneguda com a piràmide de Raneferef, (en l'antic egipci Nṯrỉ bꜣw Nfr-f-Rꜥ (" Diví és el poder de Neferefre") és un complex de piràmides inacabat del segle 25 aC construït per al faraó egipci Neferefre de la V dinastia. La piràmide inacabada de Neferefre és la tercera i última construïda a la diagonal d'Abusir –una línia figurativa que connecta les piràmides d'Abusir amb Heliòpolis– de la necròpolis, situada al sud-oest de la piràmide de Neferirkare.

La piràmide es va convertir ràpidament en una mastaba quadrada o monticle primigeni després de la mort prematura de Neferefre. En el període comprès entre la seva mort i la momificació, es va construir un temple mortuori de pedra calcària improvisada, orientat nord-sud, sobre una franja de plataforma destinada originàriament a la carcassa de la piràmide. No està clar qui va construir aquesta fase inicial del temple, tot i que els segells d'argila trobats als seus voltants sugge...Llegeix més

La piràmide de Neferefre, també coneguda com a piràmide de Raneferef, (en l'antic egipci Nṯrỉ bꜣw Nfr-f-Rꜥ (" Diví és el poder de Neferefre") és un complex de piràmides inacabat del segle 25 aC construït per al faraó egipci Neferefre de la V dinastia. La piràmide inacabada de Neferefre és la tercera i última construïda a la diagonal d'Abusir –una línia figurativa que connecta les piràmides d'Abusir amb Heliòpolis– de la necròpolis, situada al sud-oest de la piràmide de Neferirkare.

La piràmide es va convertir ràpidament en una mastaba quadrada o monticle primigeni després de la mort prematura de Neferefre. En el període comprès entre la seva mort i la momificació, es va construir un temple mortuori de pedra calcària improvisada, orientat nord-sud, sobre una franja de plataforma destinada originàriament a la carcassa de la piràmide. No està clar qui va construir aquesta fase inicial del temple, tot i que els segells d'argila trobats als seus voltants suggereixen que podria haver estat el governant efímer Shepseskare qui el va encarregar. Durant el regnat de Nyuserre, el germà petit de Neferefre, el temple es va ampliar dues vegades. En la segona fase, construïda amb tàpia, el temple es va estendre significativament cap a l'est, es va afegir un passadís transversal que conduïa a cinc magatzems, així com deu revistes d'emmagatzematge de dos pisos al costat nord del temple i, el més significatiu, una sala hipòstila. Contenia vint-i-dues o vint-i-quatre columnes de fusta, totes perdudes, i moltes estàtues de pedra i fusta del governant, de les quals s'han trobat fragments. Una estàtua de pedra calcària de Neferefre és significativa entre aquestes estàtues, ja que presenta un motiu que abans només es coneixia d'una sola estàtua de Kefrén. Els elements habituals d'un vestíbul d'entrada, un pati amb columnes i un temple d'estàtua de cinc nínxols es van renunciar, tot i que el vestíbul d'entrada i el pati amb columnes es van afegir durant la tercera fase de construcció.

Al sud-est del temple funerari, es va descobrir un gran edifici rectangular de tàpia. Es va revelar que era "el Santuari del Ganivet", un escorxador que s'utilitzava per a la matança ritual d'animals com a ofrenes per al culte mortuori. Els papirs Abusir conserven un esdeveniment on es van sacrificar 130 bous durant un festival de deu dies. Durant el regnat de Teti a la VI dinastia, l'escorxador havia estat tapiat i donat de baixa. El culte mortuori del rei va cessar les activitats després del regnat de Pepi II, però va ser revifat breument a la XII Dinastia. Des de l'Imperi Nou fins al segle XIX, el monument va ser cultivat periòdicament amb la seva pedra calcària. Malgrat això, el conjunt continua sent un dels millor conservats de l'Antic Imperi. A la seva subestructura, els excavadors van trobar fragments d'un sarcòfag de granit vermell i de la mòmia de Neferefre, que es va trobar que havia mort al voltant dels vint o vint-i-tres anys d'edat. La tomba mastaba de Khentkaus III, probablement la dona de Neferefre, va ser descoberta prop de la seva piràmide inacabada a Abusir. A l'interior de la subestructura es van recuperar fragments d'una mòmia, que es va determinar que pertanyien a una dona de vint anys. El seu nom i títols es van trobar gravats a Baugraffiti, inclòs el títol "mare del rei". La identitat d'aquest rei no es va trobar registrada a l'epigrafia de la seva tomba, però molt probablement es refereix a Menkauhor o Shepseskare.

Fotografies de:
Zones
Statistics: Position
7543
Statistics: Rank
7147

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
147965832Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 2511
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Pyramid of Neferefre ?

Booking.com
522.607 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 114 visites avui.