Observatorio del Teide

( Observatori del Teide )

L'Observatori del Teide, també conegut com a Observatori d'Izaña,2019 pertany a l'Institut d'Astrofísica de Canàries (IAC) i juntament amb l'Observatori del Roque de los Muchachos formen el conjunt observacional de l'Observatori Nord Europeu o European Northern Observatory. Està localitzat en el massís d'Izaña, a 2400 metres d'altitud, a l'illa de Tenerife.

Fundat l'any 1959, l'any 1964 hi va ser instal·lat el primer telescopi professional. Inicialment lligat exclusivament a la Universitat de la Llacuna, l'any 1975 amb la creació del IAC passa a dependre d'aquest organisme i a internacionalitzar-se a l'any 1979 amb la signatura dels tractats de cooperació entre diversos països. L'any 1985 va tenir lloc la inauguració oficial de les instal·lacions del Institut Astrofísic de les Illes Canàries, entre elles la de l'Observatori del Teide. En aquests anys i posteriors es van instal·lar diversos telescopis de diversos països com el IAC-80 (1991), primer telescopi desenvolupat i fabricat completament a Espanya en els laboratoris del IAC de La Laguna.

Aquest observatori s'usa principalment per a l'estudi del Sol, encara que també li han donat altres usos.

La qualitat del cel de Canàries i sobretot de Tenerife fa de l'Observatori del Teide un dels millors enclavaments del món per estudiar l'Univers. La qualitat d'imatge és excel·lent i les condicions climatològiques i geogràfiques són idònies per a l'observació astronòmica, perquè es forma una capa de núvols sota l'observatori i així s'eviten les molèsties per la contaminació lumínica. Actualment, l'Observatori del Teide a Tenerife, l'Observatori del Roque de los Muchachos (La Palma), els observatoris de Mauna Kea i Haleakala (Hawaii) i La Silla i Paranal (Xile), constitueixen els observatoris de referència per a la instal·lació de futurs telescopis.

Fotografies de:
Statistics: Position
2768
Statistics: Rank
43903

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
962175348Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3112
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Observatori del Teide ?

Booking.com
495.860 visites en total, 9.224 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 367 visites avui.