El monestir de Geghard està situat a la província armènia de Kotaiq, al nord-est de Garni, i a uns 34 km d'Erevan, la capital. Es troba en l'estreta vall de l'Azat, en un indret molt bell. Des del 2000 s'ha inclòs a la llista del Patrimoni de la Humanitat.

 L'església Katoghiké

Segons la tradició, aquest monestir fou fundat per Gregori l'Il·luminat en el lloc on hi havia un santuari pagà format per una cova amb una font, que hom considerava sagrada. Aquella primera construcció, anomenada llavors Ayrivank, s'hauria perdut arran de diverses incursions musulmanes, el 923, i pels turcs seljúcides al segle xii.

Els prínceps Proshian van heretar el monestir a mitjan segle xiii i fou llavors que s'hi va portar el geghard (llança), que es considerava que era la que va utilitzar el soldat romà Longí per traspassar el costat de Crist a la creu. Aquesta llança hauria estat portada a Armènia per l'apòstol Tadeu. La relíquia va donar nom al lloc. La llança es conserva i es pot veure al museu de la catedral d'Edjmiatsín.

 El gavit davant l'església principal

El complex del monestir consta de diversos elements, els més importants dels quals són:

Fotografies de:
Սէրուժ Ուրիշեան (Serouj Ourishian) - CC BY-SA 3.0
.mw-parser-output .responsive-license-cc{clear:both;text-align:center;box-sizing:border-box;width:10 - CC BY 2.5
Statistics: Position
979
Statistics: Rank
117415

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
183756924Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3132
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Monestir de Geghard ?

Booking.com
571.121 visites en total, 9.238 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 239 visites avui.