Macaron ( Macaró )

Els macarons són uns tradicionals dolços de la Gastronomia de França, una espècie de bescuits amb farciment de crema, elaborades amb clara d'ou, ametlles moltes, sucre glas i sucre. Els macarons no sols es distingeixen pel seu sabor dolç sinó també pel seus colors vius.

A França, aquests pastissets es veuen a les vidrieres de les fleques i en botigues especialitzades. Hi ha dos mètodes principals per a fer macarons, el mètode "francès" i el mètode "italià". La diferència està en la forma en què la merenga és preparada.

Els macarons actuals són pastissets fets amb dos bescuits i una crema o ganache entre totes dues. No s'han de confondre amb els dolços de nom semblant anomenats macaroons, que són dolços densos (ametllats) i clara d'ou o amb una pasta d'ametlla gruixuda o de pasta de coco. Ni tampoc amb el massapà, dolç d'ametlla que difereix del macaró actual i passat tant per les proporcions dels seus ingredients, com per la seva sabor i forma. La seva forma actual ensucrada i saborosa té poc a veure amb els macarons de Lorena, que tenen gust d'ametlla i tenen una crosta cruixent i un interior cremós.

Hi ha dos mètodes principals per a fer macarons, el mètode "francès" i el mètode "italià". La diferència està en la manera amb la qual la merenga és preparada.

Avui, els macarons francesos s'exporten i s'elaboren a tot el món.

Destinacions