Kolmanskop (en Afrikaans: Kolmannskuppe) és una petita ciutat fantasma minera abandonada a principis del segle xx, a pocs quilòmetres de la ciutat costanera de Lüderitz, a Namíbia.

Kolmanskop era un poblat colonial. Va ser construït el 1908 per donar aixopluc als cercadors de diamants que treballaven en aquesta desèrtica regió del Namib, a uns deu quilòmetres de la costa. En aquells moments, els diamants es trobaven amb facilitat a la rodalia, i era fàcil fer-hi fortuna, de manera que en dos anys es va construir una ciutat completa, amb casino, escola, hospital, sala de ball i veritables mansions d'estil centreeuropeu. Namíbia era en aquells moments la colònia d'Àfrica Sud-occidental Alemanya, i malgrat estar envoltats per les sorres del desert, els ocupants de la ciutat volien sentir-se com si es trobessin a Baviera (vegeu: Alemanys de Namíbia), tot i que les teulades inclinades no suportarien mai els llargs dies de pluja.

Kolmanskop va ser la primera localitat africana a disposar d'un aparell de raigs X, importat específicament per vigilar que els miners no ingerissin diamants per a la posterior extracció il·lícita de la mina.

Durant la Primera Guerra Mundial es van extreure uns 1.000 kg de diamants, però immediatament després de la guerra, aquesta quantitat va descendir notablement, i es van trobar diamants molt més grans i en abundància a dos-cents quilòmetres, a la localitat d'Oranjemund, a la rodalia del riu Orange, a l'actual frontera amb Sud-àfrica. La ciutat va ser abandonada i va esdevenir una ciutat fantasma, envaïda per les sorres del desert.

Actualment s'ha iniciat la seva rehabilitació parcial per aconseguir atraure turistes, però encara queden casa enterrades sota la sorra.

Fotografies de:
James Kerwin Photographic - CC BY 2.0
SkyPixels - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position (field_position)
5944
Statistics: Rank (field_order)
11231

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
435971862Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1623

Google street view

On puc dormir a prop de Kolmanskop ?

Booking.com
453.954 visites en total, 9.077 Llocs d'interès, 403 Destinacions, 236 visites avui.