Kathakali

Kathakali ( IAST : Kathakaḷi Malayalam : കഥകളി) és una forma important de dansa clàssica índia. Es tracta d'un gènere d'art "teatra de contes", però que es distingeix pel maquillatge i el vestuari elaborats de colors dels tradicionals actors-ballarins masculins. És originari de la regió sud-oest de Kerala, que parla malayalam, i és pràcticament practicat i apreciat gairebé completament per la gent malaya.

Les arrels de Kathakali no estan clares. L'estil totalment desenvolupat de Kathakali es va originar al voltant del segle XVII, però les seves arrels es troben en el temple i les arts populars (com Krishnanattam i el drama religiós del regne dels Zamorin de Calicut) al sud-oest de la península índia), que es poden localitzar almenys fins al 1r mil·lenni CE. Una actuació de Kathakali, com totes les arts de la dansa clàssica de l'Índia, sintetitza música, intèrprets vocals, coreografies i gestos de mans i facials junts per expressar idees. Tanmateix, Kathakali es diferencia perquè també incorpora moviments de les antigues arts marcials índies i les tradicions atlètiques del sud de l'Índia.) Kathakali també difereix en què l'estructura i els detalls de la seva forma d'art es van desenvolupar a les corts i teatres dels principats hindús, a diferència d'altres danses clàssiques índies que es van desenvolupar principalment als temples hindús i a les escoles monàstiques.

Els temes tradicionals del Kathakali són històries populars, llegendes religioses i idees espirituals de les èpiques hindús i dels Puranas. L'actuació vocal s'ha interpretat tradicionalment en malayalam sànscrit. En les composicions modernes, les troupes índies Kathakali han inclòs dones artistes i han adaptat històries i obres de teatre occidentals com les de Shakespeare.

Destinacions