Grand Staircase–Escalante National Monument

Grand Staircase–Escalante National Monument

El Grand Staircase–Escalante National Monument (GSENM) és un monument nacional dels Estats Units que protegeix la Grand Staircase, l'altiplà de Kaiparowits i els Canyons of the Escalante (riu Escalante) al sud d'Utah. Va ser establert el 1996 pel president Bill Clinton sota l'autoritat de la Llei d'Antiguitats amb 1,7 milions d'acres de terreny, que després es va ampliar a 1.880.461 acres (7.610 km2). El 2017, la mida del monument es va reduir a la meitat en una proclamació presidencial posterior, i es va restaurar el 2021. El terreny es troba entre els més allunyats del país; va ser l'últim que es va cartografiar als Estats Units contigus.

El monument és administrat per l'Oficina de Gestió de la Terra (BLM) com a part del sistema de Terres de Conservació Nacional. Grand Staircase–Escalante és el primer i més gran monument nacional gestionat pel BLM. Els centres de visitants es troben a Cannonville, Big Water, Escalante i Kanab.

Fotografies de:
Statistics: Position (field_position)
720
Statistics: Rank (field_order)
2205

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
821467935Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1638

Google street view