Estación Internacional de Canfranc

( Estació Internacional de Canfranc )

L'Estació Internacional de Canfranc és una estació de ferrocarril situada al municipi espanyol de Canfranc-Estació, a la província d'Osca, molt a prop de la frontera amb França. Va ser inaugurada el 18 de juliol de 1928. Declarada Bé d'Interès Cultural, està catalogada com a monument des del 6 de març del 2002.

Inaugurada el 18 de juliol de 1928 per Alfons XIII va viure moments d'esplendor i també foscos i novel·lescs com els del famós or alemany en temps de la II Guerra Mundial. Per a la seva construcció va ser necessari realitzar una gran obra d'enginyeria forestal, ja que les allaus de neu i els despreniments dels vessants eren constants donada la geografia tan abrupta que presenta i la intensa desforestació a la qual es va veure sotmesa en els segles anteriors. Per corregir aquest problema es va fer el que es considera un dels millors exemples de restauració hidrològic-forestal que es coneixen. D'aquesta manera es va aconseguir retenir el terreny i restaurar la massa arbòria, la qual cosa va possibilitar la construcció del ferrocarril que comunicaria banda i banda del Pirineu.

El 27 de març de 1970 un tren de mercaderies francès va descarrilar a l'entrada del pont de l'Estanguet a França. Des de llavors el trànsit internacional ferroviari va quedar interromput.

Des de fa anys es reclama la reobertura del trànsit internacional i la rehabilitació de l'estació i el seu entorn. La reobertura de la línia segueix en mans del Govern francès i la rehabilitació de l'Estació s'ha vist embolicada en polèmica.

Fotografies de:
Statistics: Position
2631
Statistics: Rank
45945

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
397128564Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9472

Google street view

On puc dormir a prop de Estació Internacional de Canfranc ?

Booking.com
488.839 visites en total, 9.195 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 93 visites avui.