Chand Baori

चाँद बावड़ी

( Chand Baori )

Chand Baori, també conegut com a Chand Bâoli, Chand Bâodi o Chand Bâori (hindi: bāwṛī बावड़ी / bāwlī बावली), és un aljub situat al poble d'Abhaneri, prop de Jaipur, a l'estat indi de Rajasthan.

Chand Baori és un dels monuments més antics i atractius del Rajasthan.[1] Va ser construït pel rei Chanda de la dinastia Nikumbha entre 800 i 900 dC[1] i es va dedicar a Hashat Mata, la deessa de l'alegria i la felicitat sobre la terminació.[2]

L'estat de Rajasthan és extremadament àrid, i el disseny i l'estructura final de Chand Baori tenia la intenció de conservar la major quantitat d'aigua possible. A la part inferior del pou, l'aire segueix sent de 5-6 graus més freda que a la superfície, i Chand Baori va ser utilitzat com a lloc de reunió de la comunitat pels locals durant els períodes de calor intensa.[2] Un dels costats del pou té un pavelló i sala de descans per a la família reial.[3]

↑ 1,0 1,1 «Chand Baori Step Well in Rajasthan, India» (en anglès). AmusingPlanet.com, 09-10-2012. [Consulta: 4 març 2016]. ↑ 2,0 2,1 «Ancient Stepwells of India» (en anglès). AtlasObscura.com. [Consulta: 4 març 2016]. «Chand Baori, Rajasthan beatiful stepwell architecture» (en anglès). Netdost.com.
Fotografies de:
Tapesh Purohit - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position (field_position)
270
Statistics: Rank (field_order)
5673

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
438571962Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3793

Google street view