Ishavskatedralen

( Catedral de l'Àrtic )

La catedral de l'Àrtic (Ishavskatedralen, en noruec) és com popularment es coneix l'església de Tromsdalen (Tromsdalen kirke, Tromsøysund kirke, en noruec) és una església de Tromsø, (Noruega,) inaugurada el 1965. Des del punt de vista eclesiàstic, no és una catedral, sinó una església parroquial.

És obra de l'arquitecte Jan Inge Hovig (1920-1970) que, per al seu disseny, es va inspirar en la forma d'una illa anomenada Håja situada al nord del poble de Sommarøy. Els principals materials usats en la construcció d'aquesta església són el vidre i el formigó. La vista lateral mostra onze grans elements de formigó recoberts d'alumini; els set primers es van reduint en alçada fins al nivell més baix d'un setè, que marca la transició entre la nau i el cor, seguit de tres elements més, d'altura ascendent. L'amplada de la nau també es va reduint des de la façana fins al lloc de transició i es torna a eixamplar en el cor. En la façana principal, orie...Llegeix més

La catedral de l'Àrtic (Ishavskatedralen, en noruec) és com popularment es coneix l'església de Tromsdalen (Tromsdalen kirke, Tromsøysund kirke, en noruec) és una església de Tromsø, (Noruega,) inaugurada el 1965. Des del punt de vista eclesiàstic, no és una catedral, sinó una església parroquial.

És obra de l'arquitecte Jan Inge Hovig (1920-1970) que, per al seu disseny, es va inspirar en la forma d'una illa anomenada Håja situada al nord del poble de Sommarøy. Els principals materials usats en la construcció d'aquesta església són el vidre i el formigó. La vista lateral mostra onze grans elements de formigó recoberts d'alumini; els set primers es van reduint en alçada fins al nivell més baix d'un setè, que marca la transició entre la nau i el cor, seguit de tres elements més, d'altura ascendent. L'amplada de la nau també es va reduint des de la façana fins al lloc de transició i es torna a eixamplar en el cor. En la façana principal, orientada a l'oest, una gran creu de formigó dona suport al primer element lateral de formigó. La façana posterior és un enorme vitrall obra de Viktor Sparre.

Tot i ser una església moderna, de 2002 a 2009 s'hi van fer obres de restauració perquè mostrava signes de degradació a causa de l'acció atmosfèrica. El Ministeri d'Educació i Medi Ambient de l'Església va catalogar-la com a església de valor antiquari i, com a tal, qualsevol canvi que s'hi faci ha de ser assessorat per una comissió especialitzada. És considerada una de les principals obres arquitectòniques de Noruega del segle xx i és la segona atracció turística de la regió.

La Ishavskatedralen de Tromsø està representada en una moneda de col·leccionisme.

Fotografies de:
Henrik at English Wikipedia - CC BY 2.5
Statistics: Position
6226
Statistics: Rank
12252

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
759642813Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9276
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Catedral de l'Àrtic ?

Booking.com
535.487 visites en total, 9.233 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 197 visites avui.