Cap d'Ona (cervesa)

La cerveseria Cap d'Ona d'Argelers fou fundada en 1998 per Grégor Engler i la seva dona Élodie Pujol. És la cervesa artesana de Catalunya, la més antiga dels Països Catalans.

Els seus productes va començar a competir en els grans premis de cervesa a partir del 2016, convertint-se en una de les més premiades del món i obtenint nombrosos premis internacionals, entre ells vuit medalles d’or al World beer challenge de 2018, la seva bruna de sègol de Cerdanya, elegida la millor del món al Beer Award 2020, la seva cervesa Barley, de sègol, com a millor “Barley wine” del món al Brussels Beer Challenge de 2020, i la seva Wood Aged Imperial Stout va aconseguir una puntuació de 100 sobre 100 al concurs World Beer Challenge 2021, considerant-se la millor cervesa del món.

Per cada litre de cervesa amb perfums de la fruita local, l'empresa utilitza l'equivalent a un quilogram de fruita ecològica recollida al punt òptim per una desena de productors nord-catalans, fet que representan el 90% del cost de la cervesa. Actualment fan 30 varietats de cervesa, la majoria ecològiques.

La cerveseria va obrir en 2018 un restaurant al costat de la cerveseria, amb la idea de proposar àpats elaborats únicament amb productes locals, tots de l'Albera, i tots a base de cervesa, de l'entrant fins a les postres, El bagàs, residu de la cervesa, ric en proteïna, en minerals i fibra esdevé l’ingredient per fer el pa del forn que serveixen a la Casa Cap d’Ona, i fins i tot pastissets, i també es dona a criadors locals de carn i llet per a aliment dels animals, que serveixen la carn del restaurant.