Çäkçäk

Çäkçäk (pronunciat [ɕækˈɕæk], Yañalif: Cəkcək, ciríl·lic tàrtar: Чакчак o чак-чак, чак-чак; Tadjic: чакчак, chaqchaq; kirguiz: chak-chak; uzbek: chak-chak; rus: chak-chak, chak-chak; Bashkir: sak-sak, säk-säk i>, kazakh "shek-shek" (shek-shek)), sovint anglicitzat com a chak-chak (), és un dolç tàrtar. És especialment popular a Tatarstan i Bashkortostan, i és reconegut com el dolç nacional de Tatarstan a Rússia.

Çäkçäk està fet de massa sense llevat tallada i enrotllada en boles de la mida d'una avellana, que després es fregeixen en oli. Opcionalment s'afegeixen avellanes o fruits secs a la barreja. Les boles fregides s'apilen en un monticle en un motlle especial i s'han mullat amb mel calenta. Després de refredar i endurir, el çäkçäk es pot decorar opcionalment amb avellanes i fruits secs.

El çäkçäk de casament tradicional és de mida més gran i sovint es cobreix amb caramels i graejats. El çäkçäk més gran (1.000 kg) es va preparar el 29 d'agost de 2005 durant la celebració del mil·lenni de Kazan.

Destinacions