Basílica de Santa María la Real (Covadonga)

( Basílica de Covadonga )

La basílica de Covadonga (oficialment Basílica de Santa María la Real de Covadonga) és un edifici religiós d'Astúries, al santuari de Covadonga, concejo de Cangas d'Onís.

Fou planejada quan un antic temple (a tocar de la Santa Cova de Covadonga) va ser destruït per un incendi el 1777; es va planificar un edifici monumental i es van demanar donatius arreu d'Espanya. Els canonges volien restaurar l'antic temple i s'hi van oposar sense sort. Ventura Rodríguez va fer un disseny clàssic que mai es va portar a terme i fou substituït per un projecte neomedievalista de l'alemany Roberto Frassinelli, que el va dibuixar però al no ser arquitecte va haver de cedir la direcció a l'arquitecte valencià Frederic Aparici i Soriano. El rei Alfons XII va influir decisivament en l'inici i l'acabament de l'obra construïda en estil neoromànic i íntegrament en pedra calcària rosa entre 1877 i 1901.

Fotografies de:
David Álvarez López - CC BY 2.0
Statistics: Position
3098
Statistics: Rank
37777

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
345987216Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 7818
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Basílica de Covadonga ?

Booking.com
518.202 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 667 visites avui.